Newcastle: a Barca csillagával erősítene a szaúdi tulaj

A tulajdonosváltás előtt álló és nagy terveket szövögető Newcastle United 70 millió fontot költene Philippe Coutinhóra és Kalidou Koulibalyra is.

A spanyol Mundo Deportivo úgy tudja, hogy a 27 éves Coutinho első helyen áll a Newcastle United kispadjára kiszemelt új vezetőedző, Mauricio Pochettino kívánságlistáján. A brazil játékos barcelonai szerződése 2023-ig szól, müncheni kölcsönadása pedig idén nyáron jár le, a Bayern pedig nem kívánja megtartani. Korábbi sajtóhírek szerint a 2013 és 2017 között Liverpoolban sikeres időszakot töltő Coutinho után több angol klub, így az Everton, a Chelsea, Tottenham Hotspur, a Manchester United és a Leicester City is érdeklődött a közelmúltban.

A Sky Sports eközben arról is beszámolt, hogy a Newcastle a Napoli 28 éves középhátvédjét, Kalidou Koulibalyt is megszerezné. Információik szerint a védő számára meggyőző lehet az angol klub részéről erősítésekre szánt összeg, amelynek köszönhetően versenyben lehet a Premier League legerősebb csapataival, harcba szállhat a dobogós helyekért, valamint a Bajnokok Ligája-indulásért.

A Franciaországban született, de szenegáli válogatott labdarúgó olaszországi szerződése ugyancsak három év múlva jár le, sajtóhírek szerint több angol kérője is akad. A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint volt nápolyi edzője, Carlo Ancelotti mostani együtteséhez, az Evertonhoz csábítaná.