La Liga: Sergio Ramos szerint most még nagyobb szükség van a futballra, mint valaha!

Gerard Piqué után Sergio Ramos is elmondta véleményét a La Liga folytatásáról.

A Real Madrid és a spanyol válogatott csapatkapitánya igyekezett rávilágítani arra a tényre, hogy mind emocionálisan, mind gazdaságilag az országnak nagy szüksége van a futball visszatérésére. Ramos szerint ugyanis a La Liga szezonjának folytatása Spanyolország talpra állását is segíteni fogja a koronavírus-járvány után.

“Az országnak szüksége van a futballra, a gazdaság támogatása miatt is, de segít majd elvonni az emberek zaklatottságáról is a figyelmet. Ezúton is szeretném kifejezni együttérzésemet azok felé, akik elvesztették szeretteiket! Most még egységesebbnek kell lennünk ezekben a nehéz időkben!” – Idézi Ramost a Marca című madridi sportnapilap.

“Mindvégig a folytatás mellett álltam ki. Szeretném, hogy a La Ligában minél előbb visszatérjenek a dolgok a normális kerékvágásba. Visszatérnünk Valdebebasba, és követjük az előírásokat. Kissé abnormális lesz mindent, nehéz lesz hozzászokni, de a kialakult helyzet most ezt követeli meg tőlünk és családjainktól. A La Liga hozza szükséges a döntéseket, de talán annyival könnyebb helyzetben vagyunk, hogy mondjuk Németország példájából kiindulhatunk.” – Folytatta a világ -és Európa-bajnok hátvéd, aki kihangsúlyozta, hogy a futball visszatérése a legfontosabb szempont.

“Szeretnék már újra a Bernabéuban játszani, de az elsődleges szempont, hogy újra pályára léphessünk!” – Így Ramos, aki a bajnoki versenyfutásról sem feledkezett meg.

“Tisztában vagyunk a sorsolással, így a Barcelonáéval is. Azt hiszem, szurkolók nélkül, bármiféle jóslatba kezdeni a bajnoki versengést illetően most még merészebb lenne, mint előtte! Nézők nélkül minden más lesz, de a célunk ugyan az: bajnoknak lenni!” – Fogalmazott a klasszis középhátvéd.