Real Madrid: “meg fogjuk előzni a Barcelonát”

A spanyol csapatok edzésbe álltak, és a tervek szerint valamikor júniusban visszatérhetnek a mérkőzések a La Ligában, el is kezdődött már az üzengetés a két bajnokesélyes képviselői közt…

A Real Madrid első számú kapusa, Thibaut Courtois a minap hangzatos kijelentést tett, mely szerint nem szabadna hagyni, hogy a Barcelona legyen a bajnok csupán azért, mert a bajnokság félbeszakításakor éppen ők álltak az első helyen:

“Csak két pont a hátrányunk az FC Barcelona mögött, még mi is lehetünk elsők. Igazságtalan lenne, ha nem folytatnánk az idényt és a Barca lenne a bajnok. Egyszer döntetlent játszottunk velük, egyszer legyőztük őket. Megmutattuk, hogy mi vagyunk a jobb csapat. Úgy gondolom, be kell fejezni a bajnokságot. Még tizenegy forduló van hátra, túl korai lenne most végeredményt hirdetni.”

A katalánok oldaláról a vezetőedző, Quique Setién nem igazán értett egyet a belga hálóőr mondandójával: “Nem ilyen úton szeretnék bajnoki címet nyerni, de a józan ész azt diktálja, hogy ha az idényt nem lehet befejezni, akkor a jelenlegi állás alapján hirdessenek végeredményt. Valójában azonban mindenki folytatni szeretné az idényt, és megnyerni az összes mérkőzését, ugyanez érvényes a Bajnokok Ligájára is.”

Courtois a Television Espanol műsorában reagált az elhangzottakra:

“Egy szóval sem mondtam, hogy a Real Madridot kellene bajnoknak nyilvánítani. A kiírás végén mi leszünk jobb pozícióban, még úgy is, hogy kikaptunk a Betistől. Ha lejátsszuk az idényből hátralévő tizenegy meccset, biztos vagyok benne, hogy meg tudjuk nyerni a ligát.”