PL: újszülött kisfia miatt megtagadta az edzést a csatár

Az angol Premier League-ben szereplő Watford támadója, Troy Deeney kijelentette, hogy a könnyítések ellenére sem kezdi meg csapattársaival az edzésmunkát.

Habár már a Premier League csapatok is lassan visszatérnek az edzésekhez, nem mindenki rohan vissza a futballhoz. A Watford játékosa, Troy DeeneyTalk the Talk című internetes műsorban adott interjút, ahol azt nyilatkozta, hogy az amúgy is légzési nehézségekkel küzdő gyermekét nem akarja “még nagyobb veszélybe” sodorni, másrészt színes bőrűként figyelmeztető számára a statisztikák kockázati mutatója. Ezzel arra utalt, hogy a Nemzeti Statisztikai Hivatal adatai szerint a színes bőrű, valamint az ázsiai és a vegyes etnikumban élő embereknél négyszer nagyobb valószínűséggel fordul elő a koronavírus, a színes bőrű férfiak és nők esetében pedig csaknem kétszer olyan valószínű, hogy halálos veszély fenyegeti a fertőzötteket, mint az Angliában és Walesben élő fehér bőrűeket, írja az MTI.

“Elég, ha csak egy ember fertőzött a csapatból, én pedig nem akarom hazavinni a vírust. A kisfiam csak öt hónapos, légzési nehézségei voltak, ezért sem akarok úgy hazajönni, hogy még nagyobb veszélynek tegyem ki őt.”

A Premier Leauge klubok egy hétfői rendkívüli megbeszélésen egyhangúlag fogadták el azt, hogy keddtől kis csoportokra bontva megkezdődhetnek a maximum 75 percig tartó edzések. A tréningeken egyelőre kerülni kell azokat a gyakorlatokat, amelyek során a játékosok testi kontaktusba kerülhetnek egymással.