Serie A: fontos kérdésben döntöttek a folytatásra – HIVATALOS

Az olasz bajnokság (Serie A) tervezett június 19-i folytatását megelőzően az olasz labdarúgó-szövetség (FIGC) jóváhagyta az egy mérkőzésen alkalmazható cserék számát…

Akárcsak korábban többek közt a német, a spanyol vagy a magyar pontvadászat esetében, Olaszországban is engedélyezte a helyi szövetség, hogy a 2019-2020-as idény hátralévő mérkőzésein a csapatok meccsenként öt-öt cserét hajthassanak végre, csapatonként három-három játékmegszakítás alkalmával.

Az olasz futball a Coppa Italia elődöntő-visszavágóival tér vissza a jövő hétvégén, majd az azt követő szerdán rendezik a finálét, két hét múlva pedig már folytatódhat a bajnokság a kényszerszünet előtti utolsó forduló elhalasztott mérkőzéseinek pótlásával.

A bajnokság aktuális idényéből még 12 forduló és néhány további elhalasztott mérkőzés van hátra, a bajnokságot 26 lejátszott forduló után a Juventus egy pont előnnyel vezeti a Lazio csapata előtt.

Olaszországban február vége óta a koronavírus-járvánnyal összefüggésbe hozható áldozatok száma már meghaladta a 33 ezer főt, miközben már több mint 235 ezer pozitív tesztet végeztek el az országban.