Szerződést hosszabbíthat játékosával a Borussia Dortmund! – sajtóhír

A Borussia Dortmund meghosszabbíthatja a gárda első számú kapusának, Roman Bürkinek a szerződését. A hírek szerint a felek jól haladnak a tárgyalásokkal.

Roman Bürki 2015 nyarán szerződött a sárga-feketékhez a Freiburg együttesétől. Azóta 204 meccsen védte a Dortmund kapuját, amelyből 74-et tudott lehozni kapott gól nélkül. A svájci válogatott játékos szerződése jövő nyáron járna le és ahogy arról korábban beszámoltunk, a Chelsea szeretné is megszerezni a hálóőrt.

Legutóbb viszont Michael Zorc a német klub sportigazgatója arról beszélt egy interjúban a Kickernek, hogy jól haladnak a tárgyalások a csapat és Bürki között a szeződése hosszabbítását illetően. Az új kontraktus hosszabb távra kötné a gárdához a futballistát, aki érkezése óta első számú kapusként kap szerepet. A Dortmund minden bizonnyal ezzel a Chelsea érdeklődését is szeretné rövidre zárni.

A 29 esztendős svájci ebben a szezonban összesen 35 meccsen kapott szerepet és 13-szor húzta le a rolót. Piaci értékét 11 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.