Juventus: Sarri elismerte, messze vannak a csúcsformától!

A Juventus trénere, Maurizio Sarri az AC Milan elleni Olasz Kupa-elődöntő után ugyan látott pozitívumokat csapata játékában, de elismerte azt is, hogy még idő kell, mire 100%-os állapotba kerül csapata. 

“Azt kértem Ronaldotól, hogy középen futballozzon. Megtette mindezt, és a körülményekhez is egész jól alkalmazkodott. Nem szokott tizenegyest hibázni, de most még szerencséje sem volt, hiszen a labda mehetett volna befelé is a kapufáról…” – Idézi a Juve trénerét a Rai Sport.

“Nem gondolom, hogy azzal, hogy a szokásoshoz képest előrébb játszott pár méterrel, hibáztunk volna. Összességében az első 30 percben ahogy Ronaldo, a csapat is jól játszott, lendületesen és gyorsan. A kiállítás után viszont szépen lassan visszaesett mindenki. Mintha fizikálisan és mentálisan is elfáradtunk volna.” – Folytatta Sarri, aki szerint nagyon más most egy futballmeccs, mint korábban.

“Jó érzés újra pályára lépni, de szurkolók nélkül a futball nem ugyan olyan. Azt hiszem, az ilyen visszaesések jellemzőek lehetnek bárkire. Látható volt, hogy a találkozó második részében mi is inkább az egyéniségeinkre próbáltunk támaszkodni.” – Így 61 esztendős szakember, aki azért látott pozitívumokat a továbbjutás mellett csapata játékában

“Mint már utaltam rá, az első 30 perc kimondottan tetszett. Erre építhetünk a folytatásban. Örülök annak is, hogy a Milan nem tudott kibontakozni, kontrolláltuk őket. Időbe telik, mire 100%-os állapotba kerülnek a játékosok. Nem egy szokványos felkészülés van mögöttünk, hiszen a nyári pihenőhöz képest most jóval hosszabb volt a leállás. Idő kell mindenkinek!” – Tette még hozzá Sarri.