Orosz játékost nézett ki a Marseille! – Sajtóhír

A Zenit Szentpétervár együttesétől igazolna egy lejáró szerződésű középpályát a Marseille. A francia gárdának azonban más csapatokkal is meg kell küzdenie Daler Kuzyaev játékjogának megszerzéséért.

Daler Kuzyaev 2017 nyarán került a szentpétervári együtteshez 4 millió euró fejében. Azóta az orosz középpályás 85 meccset játszott a Zenit színeiben, ezeken a találkozókon pedig 11 gólt és 8 gólpasszt tett be a közösbe.

A 27 esztendős játékos szerződése ezen a nyáron lejár és a hírek szerint nem is lesz meghosszabbítva. Egybehangzó sajtóhírek alapján a Marseille a legfőbb érdeklődő Kuzyaev iránt, ám a Valencia és a Hoffenheim is kiszemelte magának a játékost. A futballista legfőbb célja, hogy olyan együtteshez kerüljön, amellyel a Bajnokok Ligájában tud szerepelni, ehhez pedig jelenleg a francia gárda áll a legközelebb, hiszen a 2. helyen végeztek az idő előtt lezárt Ligue 1-ben.

Kuzyaev ebben a szezonban összesen 19 mérkőzésen kapott szerepet, amelyeken 1 előkészítést vállalt magára. A lejáró szerződésű játékos piaci értékét a mértékadó transfermarkt 8 millió euróra becsüli.