Bayern München: „A kupát és a BL-t is akarjuk!”

Már a hét közepén bebiztosította bajnoki címét a Bayern München együttese, amely még további két sorozatban is versenyben van. A bajor sztárcsapat egyik alapembere, Joshua Kimmich nyilatkozott a Bayern előttünk álló céljairól.

A kiesés ellen küzdő Werder Bremen ellen biztosította be a klub történetének harmincadik bajnoki elsőségét a Bayern. A müncheniek a jelek szerint azonban nem szeretnék ellazsálni az idény hátralévő részét. A Bundesliga rekordbajnoka ugyanis tegnap úgy folytatta a számára már tét nélküli hajrát, ahogy és amit eddig produkáltak: könnyed magabiztossággal intézték el a Freiburgot.

A „Bőrnadrágosok” tegnapi első találatát Joshua Kimmich szerezte. A német válogatott középpályás természetesen örömmel nyilatkozott a találkozót követően, és kellő magabiztossággal tekint a hátralévő kihívásokra:

„Ma észrevettük, hogy éhesek és kapzsik vagyunk, meg akarjuk nyerni a meccseket még akkor is, ha már megvan a bajnoki cím. Még akkor is, ha nem törődnénk a három ponttal, annyira éhesek vagyunk, hogy szeretnénk megtartani a ritmusunkat. Ez egy speciális mentalitás. Nagyon sok munka áll ez mögött. Nemcsak a mérkőzés napján vagyunk elkötelezettek, hanem az edzés és a bemelegítés során is. Még mindig nagy céljaink vannak ebben a szezonban. Nagyon szeretnénk megnyerni a német kupa döntőjét, majd újra harcba szállni a Bajnokok Ligájában, és folytatni a versenyt.”

– fogadkozott, a 25 esztendős Kimmich.

A Bayern jövő szombaton, Wolfsburgban zárja a Bundesliga idei kiírását. Aztán a bajorok július 4-én megmérkőznek a Leverkusennel a kupáért. A BL szeptemberi nyolcasdöntője előtt azonban még egy formalitásnak ígérkező nyolcaddöntő is vár Thomas Müllerékre. 3-0-s előnyről fogadják hazai pályán a Chelsea-t.