Maradona lehet a spanyol válogatott szövetségi kapitánya – sajtóhír

Igen érdekes hírt hozott le Spanyolország legolvasottabb sportlapja a Marca, miszerint Maradona lehet Spanyolország labdarúgó-válogatottjának következő szövetségi kapitánya.

A spanyol lap szerint az egykori argentin focilegenda abban az esetben kerülhet a válogatott élére, ha a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) elnöki székére pályázó Antonio Torres sikert arat a a nyári választáson. Torres a Betevé spanyol televíziónak nyilatkozva kijelentette, hogy ha elnökké választják, akkor a válogatott kapitánya Diego Maradona lesz. A megmérettetésre augusztusban kerül sor.

Ismétlődő botrányain túlmenően az 59 éves Maradona  edzőként eddig nem alkotott maradandót. Habár legutóbbi klubcsapatánál, az argentin Gimnasia y Esgrima La Platánál a múlt hónap elején szerződést hosszabbítottak vele, a gárda a mostani idényben kieső helyen állt az élvonalban, amikor a bajnokságot befejezettnek nyilvánították a koronavírus-járvány miatt.

Maradona játékosként azonban sokkal többre vitte, hiszen 1986-van világbajnoki címig vezette az argentinokat, a 2000-es FIFA-szavazáson pedig az évszázad labdarúgójává választották.