A PSG korábbi edzője veheti át a Valencia irányítását – sajtóhír

Francia sajtóértesülések szerint a Paris Saint-Germain korábbi trénere, Laurent Blanc lehet a Valencia következő edzője. 

A francia L’Equipe információi szerint az 54 éves szakember lehet a befutó a Valenciánál, amely a La Liga visszatérése óta nagyon nem találja a fonalat. A tavaly szeptemberben kinevezett Albert Celadest június végén menesztették posztjáról a rossz teljesítmény miatt, és azóta a sportigazgató, Cesar Sanchez irányítja a csapatot.

A Valencia a koronavírus-járvány miatti leállásig Bajnokok Ligája-indulást érő pozícióban volt, az újrakezdés óta lejátszott mérkőzéseken azonban lecsúszott a 9. helyre, és így már nincs esélye arra, hogy a BL-ben szerepelhessen.

Laurent Blanc, a korábbi 97-szeres válogatott, világbajnok védő 2010 és 2012 között a francia nemzeti együttes szövetségi kapitánya volt, klubedzőként pedig a PSG-t irányította 2013-tól 2016-ig. Játékosként Spanyolországban is megfordult, hiszen az 1996/97-es idényben a Barcelonában futballozott, így spanyolul is kiválóan beszél.