Serie A: már két csapat is kiesett

Az olasz bajnokság (Serie A) 35. fordulójában eddig megrendezett mérkőzések hatására két csapat sorsa is megpecsételődött az élvonalban…

Az élvonalba tavaly 9 év után visszatérő Brescia csapata a szerda esti, Lecce elleni kiesési rangadó elvesztésével már biztosan kiesett a másodosztályba, miután három fordulóval a vége előtt 12 pont a lemaradása az utolsó bennmaradó pozíciót birtokló Genoa mögött.

Az elmúlt hetekben csak kikapó SPAL sorsa már korábban megpecsételődött, az AS Roma ellen kiütéses fiaskó a lényegen már nem változtatott, a ferrarai alakulat az elmúlt két szezon bravúros bennmaradásai után három év szünet után visszatérhet a Serie B-s mezőnybe.

A harmadik kieső kérdése még nem dőlt el, jelenleg a Lecce tartózkodik a vonal alatt, egyaránt négy-négy ponttal lemaradva az utolsó két bennmaradó helyet birtokló Genoa és Udinese csapatától. A Friulinak még négy meccse van hátra (ebben a fordulóban a Juventusszal találkoznak), majd még három-három forduló lesz hátra mindenki arra, hogy bebiztosítsa helyét a Serie A-ban.

Az olasz másodosztályból a bajnok Benevento utcahosszal jutott fel az első osztályba, és minden bizonnyal hamarosan a második helyezett Crotone is be fogja biztosítani élvonalbeli tagságát.

A bajnokság aktuális állása

(Tabella: eredmények.com)