Barca: “Nem is akartam ide igazolni!”

A katalánok korábbi játékosa, a visszavonulását júniusban bejelentő Jérémy Mathieu legutóbb nosztalgiázott karrierjéről, külön felidézve barcelonai időszakát, amelyről egy igen érdekes dolgot is elárult. 

A profi futballnak 36 esztendősen búcsút intő francia hátvéd legutóbbi klubja, a Sporting Lisszabon honlapjának adott hosszabb interjút, amelynek keretein belül kitért Barcelonás időszakára is (…) Arra az időszakra, amely ha csak rajta múlik, meg se történik!

“Amikor a Barca érdeklődött, egyáltalán nem akartam átigazolni. Végül azért kellett így tennem, mert a Valencia elnöke ezt akarta. Bevallom őszintén, nem tartottam elég jónak magam a Barca szintjéhez.” – Kezdte gondolatmenetét Mathieu.

“A Barca megkeresésekor egyből mentem a Valencia vezetőségéhez, és kértem őket, hogy hosszabbítsák meg a szerződésemet. Szezononként 200.000 € bónuszt kellett volna adniuk az új feltételekkel, de elzárkóztak ettől!” – Így az ötszörös francia válogatott játékos, aki azért elmondta, utólag büszke arra, amit elért Barcelonában.

“Nem voltam állandó kezdőjátékos, de mégis elégedett és büszke vagyok. Az első évem például egészen elképesztőre sikerült! Tudom, hogy az emberek arról beszéltek, és talán még most is arról beszélnek velem kapcsolatban, hogy alig játszottam a Barcánál, viszont a meccsek 56%-án pályára léphettem, ráadásul minden trófeát megnyertem a klubbal!”

Jérémy Mathieu 2014 és 2017 között, három szezonon át futballozott a katalán sztárcsapatnál. 91 találkozón lépett pályára, amelyeken 4 gólt és 3 gólpasszt jegyzett.

Érdemei elismerése mellett, Kétszeres spanyol bajnokként; háromszoros spanyol kupagyőztesként; egyszeres Bajnokok Ligája-győztesként; spanyol Szuperkupa-győztesként; klubvilágbajnokként; európai Szuperkupa-győztesként távozhatott 2017 nyarán.