La Liga: Gondok akadtak a Barcelona védőjének új szerződésével!

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona gárdája és Clement Lenglet között megakadtak a tárgyalások a védő új szerződésével kapcsolatban.

Lenglet 2018 nyarán került a Barca együtteséhez a Sevillától 35,9 millió euró ellenében. Azóta a francia védő jó teljesítményének köszönhetően kiszorította a kezdőből honfitársát, a sok sérüléssel bajlódó Samuel Umtitit. A 25 esztendős hátvédet aktuális szerződése 2023 nyaráig köti a katalán sztárcsapathoz.

Ezt a kontraktust szerette volna megújítani a Barcelona együttese, ám a tárgyalások zátonyra futottak. Ennek okát nem a klubnál vagy a játékosnál kell keresni, egyszerűen a koronavírus-járvány miatti gazdasági visszaesés következményeképp a katalánok nem tudnak jobb feltételeket biztosítani a középhátvéd számára. Emiatt a tárgyalásokat elnapolták. Nem Lenglet az első, aki így járt, hiszen korábban Marc André ter-Stegen szerződésének ügyét is elhalasztották.

Lenglet ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve 38 meccsen kapott szerepet, amelyeken 3 gólt szerzett és 1 gólpasszt osztott ki. Piaci értékét a mértékadó transfermarkt 48 millió euróra becsüli.