A City-ből erősítene a Lazio?

10 év után elhagyja a Manchester City-t David Silva, aki több opció közül is választhat a jövőjével kapcsolatban – kérdés, hogy mi számára a fontos.

2010-ben igazolt Angliába David Silva a Valenciától 32 millió euróért – mondjuk úgy, bőven rászolgált minden centre az elmúlt években, hatalmas üzletet kötöttek vele. Az ő ideje azonban a végéhez érkezett Angliában és 34 évesen elhagyja a világoskék klubot.

Egyre inkább úgy tűnt, hogy Dubai felé veszi majd az irányt – két ottani klubtól is volt ajánlata – ám hétfő óta a Lazio is képbe került.

Simone Inzaghi mindenképpen szeretné Silvát a csapatában tudni és hát a megszerzett rutint hol lehetne jobban kamatoztatni, mint Olaszországban? És itt eljutunk a döntés hátteréhez. Mi a fontos a spanyol középpályásnak? A pénz, vagy a komoly bajnokság, komoly célok és a klub hagyományai? David Silva a BL és az Aranylabda kivételével gyakorlatilag mindent megnyert már, amit a futballban érdemes. Kérdés, maradt-e még benne ambíció.

Ez az, amint gondolkodnia kell most az elkövetkezendő napokban. Minden esetre a Milinkovic-Savic és David Silva fémjelezte középpálya egy olyan projekté tenné az épülő Laziót, amit talán még a Serie A-n kívül is illene majd komolyan venni.