Újra Franciaországból erősíthet az Arsenal

Az Arsenal kerete, még ma is tele van francia vagy korábban Franciaországban futballozó játékosokkal, pedig a francia Arsene Wenger már 2018-ban távozott a klubtól, de jó megfigyelőhálózat maradt.

Most a  Lille csapatából igazolhat védőt Mikel Arteta. A célpont a brazil Gabriel Magalhaes, aki kimaradt a Lille, AZ Alkmaar ellen készülő keretéből ezt pedig beindította a találgatásokat. A brazil játékost nevét hetek óta együtt emlegetik az Arsenallal.

Magalhaes népszerű a piacon, hiszen korábban szóba hozták a Manchester Uniteddel, a Chelsea-vel, az Evertonnal és a Napolival.
A Lille elnöke, Gerard Lopez korábban azt mondta, hogy több Premier League klub is figyeli a játékost és van közöttük kifejezetten nagy együttes is.

A bal- és középhátvédként is bevethető játékos összesen 40 mérkőzésen lépett pályára a francia bajnokságban
(Ligue 1). Idén 24 találkozója volt a sorozatban ebből 23 alkalommal kezdőként. 1 gólt szerzett, de ami egy védőnél kiemelendő, hogy csupán 3 sárga lapot gyűjtött össze, kiállítása pedig nem volt. Magalhaes a Bajnokok Ligája világába is belekóstolhatót, hiszen idén a Lille csoportkörös volt, ahol a védő minden percet a pályán töltött.