A következő idény végeztével visszavonul a Dortmund lengyel játékosa!

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund játékosa, Lukasz Piszczek bejelentette, hogy a 2020/21-es idény végén befejezi pályafutását.

Piszczek 2004 óta volt tagja a német labdarúgás körforgásának, amikor a Hertha gárdájához szerződött. 6 évig volt a fővárosi együttes játékosa, igaz közben 3 esztendő erejéig kölcsönben szerepelt a Zaglebie Lubin csapatánál. A Borussia Dortmundhoz 2010 nyarán került ingyen. A sárga-feketékkel 2-2 bajnoki címet és Német kupa sikert ünnepelhetett, továbbá a szuperkupát is háromszor a magasba emelhette.

A lengyel játékos nemrég nyílt levélben jelentette be, hogy ez lesz az utolsó idénye profi labdarúgóként, amelyben szeretne mindent megtenni a BVB sikeréért, ugyanakkor élvezni is szeretné a játékot. A csapatkapitány emellett tanácsaival is szeretné segíteni csapatát, mivel tudja, hogy a többiek számára fontos a véleménye.

Lukasz Piszczek eddig 363 alkalommal öltötte magára a Dortmund szerelését, amelyeken 18-szor talált a hálóba, valamint 64 esetben szolgálta ki társait. Ebben az idényben 38 meccsen kapott szerepet, ez idő alatt pedig 1 gólt szerzett és 4 asszisztot osztott ki. A lengyel válogatottban 2007 és 2019 között 66 mérkőzésen léphetett pályára és háromszor volt eredményes.