Bajnokok Ligája: Az elődöntők legérdekesebb számai!

A labdarúgás statisztikáival foglalkozó OPTA a Bajnokok Ligája elődöntői kapcsán készített egy-egy összeállítást a két párharcról, a számok nyelvén.
Az általunk legérdekesebbnek vélt adatokat közöljük mint a PSG – RB leipzig, mind pedig az Olympique Lyon – Bayern München találkozók kapcsán.

RB Lepzig – Paris Saint-Germain:

1 – Mindkét csapat először juthat el történelme során a Bajnokok Ligája fináléjáig.

3 – A PSG eddig három alkalommal találkozott német csapattal az európai kupák egyenes kieséses szakaszában, és eddig rendre tovább is jutott.

16 – Francia csapat (AS Monaco) legutóbb 16 éve jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe.

23 – Neymar a 2013/14-es szezonban debütált a Bajnokok Ligájában, azóta több gólpasszt senki sem osztott ki a társainak, mint a brazil.

33 – A 33 esztendős Julian Nagelsman az elitsorozat történetének legfiatalabb edzőjeként érheti el a BL-döntőt – Az ide vonatkozó rekordot a 2004-ben döntőbe jutó Moanco akkori trénere, Didier Deschamps tartja.

34 – Amennyiben a párizsiak gólt szereznek a Lipcse ellen, akkor zsinórban ez lesz 34. BL-találkozó, amelyen betalálnak az ellenfél hálójába. Ez esetbe na Real Madrid rekordját sikerülne beállítani, ami 2011 és 2014 között íródott.

Olympique Lyon – Bayern München

2 – A Lyon trénere, Rudi Garcia Didier Deschamps után a második francia trénerként juthat BL-döntőbe.

8 – Nyolc éve, hogy az Olympique Lyon egymás után két BL.-meccsen is nyerni tudott.

10 – A Lyon és a Bayern legutóbb 10 éve találkozott egymással, akkor is a BL elődöntőjében. A bajorok akkor összesítésben 4:0-ával lépték le a franciákat.

12 – 12. alkalommal jutott el a Bayern legalább a BL-elődöntőjébe. Amióta Bajnokok Ligájának hívják a sorozatot, ennél többször (13) csak a Real Madrid jutott el a legjobb négy közé.

15 – A Man. City ellen kétszer is beköszönő Moussa Dembelének, valamint a Barca ellen szintén két gólig jutó Philippe Coutinhonak egyaránt 15 perc alatt sikerült dupláznia, csereként beállva – Ennél rövidebb idő alatt még nem lőtt két gólt játékos a sorozat egyenes kieséses szakaszában.