Bajnokok Ligája: A Bayern München jutott a döntőbe!-videóval

A második francia-német párharc a Bajnokok Ligája elődöntőjében arról döntött, hogy ki lesz a PSG ellenfele. A találkozót végül a Bayern München nyerte meg, amely kisebb nehézségek árán legyűrte a Lyont.

A 4. percben máris majdnem előnyhöz jutott a Lyon. Egy megszerzett labda után Depayt ugratták ki, a holland azonban nem tudta értékesíteni a ziccert. Nem sokkal később a Bayern is kialakította első nagy helyzetét, Goretzka lövését kellett Lopesnek bravúrral hárítania. A 17. percben újabb veszélyes szituációt alakított ki a Lyon, de Ekambi kísérleténél a kapufa menteni tudott. Ezt követően viszont azonnal büntetett a Bayern. Gnabry tört be a szélről, majd irdatlan erővel zúdította a labdát a hálóba, 0-1! A 33. percben ismét gólt lőtt a Bayern. Perisic beadása után Lewandowski lövését még védte Lopes, a kipattanónál viszont már tehetetlen volt Gnabryval szemben, 0-2!

A második játékrész elején Perisic tovább növelhette volna a bajorok előnyét, de ziccerben egy igen gyenge lövést eresztett meg. Az 58. percben ismét hatalmas lehetőséget alakított ki a Lyon, de Ekambi nem tudta Neuer mellett ellőni a labdát. Az idei szezonban nincs olyan BL mérkőzés amelyen Lewandowski ne találna be. Kimmich beadására a lengyel érkezett és fejelt a hálóba, 0-3! A második félidőben jócskán lejjebb kapcsolt a Bayern, de így is megérdemelten jutottak be a döntőbe, míg a Lyon a kulcspillanatokban rendre hibázott.

Lyon – Bayern München 0-3 (0-2)
Helyszín:
José Alvalade Stadion Vezette: Antonio Mateu Lahoz
Gólszerzők:
ill. Gnabry (18. 33.), Lewandowski (88.)
Sárga:
Marcelo (35.), Marcal (42.), Mendes (86.) ill.-
Kiállítás: -ill.-

Lyon: Lopes – Marcal (Cherki 73.), Marcelo, Denayer – Cornet, Aouar, Guimares (Mendes 46.), Caqueret, Dubois (Tete 67.) – Depay (Dembélé 58.), Ekambi (Reine-Adelaide 67.) Vezetőedző: Rudi Garcia

Bayern München: Neuer – Davies, Alaba, Boateng (Süle 46.), Kimmich – Thiago (Tolisso 82.), Goretzka (Pavard 82.), Perisic (Coman 63.), Müller, Gnabry (Coutinho 75.) – Lewandowski Vezetőedző: Hans-Dieter Flick

A mérkőzés összefoglalója:

A Bajnokok Ligája másik elődöntőjének eredménye:

Kedd:
RB Leipzig 0–3 PSG