Barcelona: Bartomeu megnevezte azokat a játékosokat, akikre biztosan számítanak!

A Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu megnevezte azokat a játékosokat, akikre számítanak a következő szezonban is.

A Bayern München elleni 8-2-es vereséget követően nincs mivel takaróznia a Barcelona vezetőségének, hiszen ebben az idényben a kupagyőzelem, a bajnoki cím és a BL győzelem sem jött össze a katalán gárdának. Az egyre gyengébb teljesítmény áldozata lett Quique Setién vezetőedző és Éric Abidal sportigazgató is. A klub elnöke, Josep Maria Bartomeu legutóbbi interjújában arról ejtett szót, hogy mely játékosokra számítanak biztosan a következő szezonban:

Ki nem eladó? Lionel Messi. Ő a világ legjobb játékosa. Szintén nem akarjuk elengedni ter Stegent, Semedót, de Jongot, Dembelét, Griezmannt és Lengletől sem válnánk meg.

Ansu Fati neve ugyan nem szerepelt ezen a listán, de az elnök már korábban kijelentette, hogy a 17 esztendős játékost semmi pénzért nem hajlandók elengedni. Ezeken a futballistákon kívül még Philippe Coutinhoról is szót ejtette Bartomeu:

A vezetőedző fog arról dönteni, hogy számol-e vele a következő szezonban. Amennyiben igen, úgy természetesen a keretünk tagja marad.

Úgy néz ki tehát, hogy a katalán gárdánál megkezdődött a nagytakarítás, amelynek hamar áldozatul eshetnek olyan játékosok, mint Alba, Piqué, Vidal, Busquets, Rakitic vagy épp Luis Suárez. Ebbe minden bizonnyal az új menedzsernek, Ronald Koemannak is lesz beleszólása…