Barca: A feldúlt Luis Suárez üzent a vezetőségnek is!

Az uruguayi klasszis legutóbb a Marcának adott hosszabb interjút, amelyben elmondta, hogy örülne neki, hogy ha tisztán látná a jövőjét. Suárez az új vezetőedzőről, az átigazolási piacról, de még a Bayern München elleni megsemmisítő vereségről is beszélt részletesebben.

A Bayern elleni 2:8-ról:

“Amikor így veszítesz el egy meccset, azért mindenkit felelősség illet. Nem lenen fair egy játékost , vagy az edzőt kipécézni. Ez egy tipikusan olyan nap volt, amikor minden elromlik. A Bayern jobb volt nálunk, mi pedig nem tudtuk felvenni a ritmust.”

A Barcánál lévő öltözői hangulatról:

“Amikor a Real Madridot kiverte az Ajax, akkor az emberek vissza akarták vonultatni Modricot, Kroost el akarták adni, Sergio Ramosr játékáról pedig katasztrófaképpen beszéltek. A következő évben aztán visszajött a Real, és máris fenomenális játékosokról volt szó… Tudom, hogy a kudarcot a legtöbben nehezen élik meg, hiszen türelmetlenek, és az állandóságra vágynak. Sokkal könnyebb egyszerű kijelentéseket tenni, anélkül, hogy a dolgok hátterébe látna bárki is. A pályán nicnsen barátság, de a Barcánál örülök, hogy fantasztikus társaim vannak, akik nem csak játékosként, de emberként is nagyszerűek!”

Az átigazolási piacról:

“Én is olvasom a híreket, hogy a Barcát érintő nagy átalakulásokról írnak. Engem is sokat említenek, éppen ezért itt jegyezném meg elsőként, hogy úgy gondolom, hogy a Barcához való elkötelezettségem ugyan olyan, mint az első napomon volt! Engem senki nem keresett a klubtól, azért, hogy a jövőmről beszéljünk. Ha a klubnak mégis tervei vannak velem az átigazolási piacon, örülnék, ha a sportigazgató megkeresne, és korrekt módon viselkednének velem. Meglátjuk mi történik majd. Maradni szeretnék, de ha a klub, vagy az új vezetőedző közli velem, hogy nem számítanak már rám, minden probléma nélkül el fogom tudni fogadni azt a helyzetet is. A legjobbat akarom a Barcának!”

Arról, hogy ő maga hogyan képzeli el a jövőt:

“Ahogy már mondtam, szeretnék maradni, és a legjobb tudásommal szolgálni a Barcát! Örülök, hogy sokan támogatnak a mai napig, hiszen az ilyen dolgok mindig megerősítenek. Ha az új edző azt mondaná, hogy le kell ülnöm a cserepadra, azt zokszó nélkül megtenném. Nem zavarna ugyanis az sem, ha kevesebb lehetőséget kapnék. Úgy érzem sokat adtam az elmúlt években a Barcának, de sokat is kaptam, így ha ezt kérnék tőlem, hogy a cserepadról szálljak be, abból sem csinálnék problémát!”