BL-selejtező: kizárhatják a szlovák bajnokot

Nagyon úgy fest, hogy megpecsételődött a sorsa a Slovan Bratislava csapatának a Bajnokok Ligája selejtezőjében, miután a szlovák bajnok második utazó keretében elvégzett koronavírus-tesztek közt is volt pozitív eredmény…

A Slovan Bratislava csapatának eredetileg szerdán kellett volna pályára lépnie a feröeri Klaksvík elleni BL-selejtezőjében, azonban az idegenbeli mérkőzésre elutazó stábban az egyik fizioterapeuta koronavírus-tesztje pozitív lett, ezért a vendéglátók azt követelték, hogy a szlovák csapat hagyja el az országot.

Az UEFA hivatalos állásfoglalása szerint pénteken úgy állhatott ki a Slovan, hogy az új utazó keretében csak olyan játékosok szerepelnek, akik az első turnusban nem utaztak el Feröerre. A pozsonyiak elutaztak – az első keretből kimaradó Holman Dáviddal –, ám pénteken ebben a társaságban is találtak fertőzöttet, így nem vehettek részt a mérkőzésen.

Elég bizarr szituáció alakult ki, amikor péntek este 18 óra magasságában a Klaksvík játékosai már nagyban a kezdésre készülve melegítettek, azonban a Slovan játékosai nem jelent meg a találkozóra, és tíz perccel az eredeti kezdési időpont után elhalasztottnak nyilvánították a találkozót. A Slovan a honlapján azt írta, 13 játékossal ki tudott volna állni, de az UEFA ezt nem engedélyezte, ezért hazautazott a csapat. Hozzátették, várják az UEFA indoklását, most miért nem léphettek pályára, illetve mi lesz a folytatás.

Mivel a csapat nem állt ki, minden bizonnyal 3–0-val jóváírják a feröeri bajnoknak a párharcot, de hivatalos döntést péntek este még nem hozott az UEFA. Várhatóan a Klaksvík játék nélkül fog tovább jutni, és készülhet a svájci Young Boys ellen a következő fordulóban.