Európa-liga: “Ez a siker mindenkié, még az égieké is!”

A Sevilla trénere érthetően nagyon boldog volt, hogy révbe ért az Európa-ligában csapatával, majd meccs utáni értékelésében igazán emlékezetessé tette az andalúzok hatodik El-sikerét. 

“Hihetetlen öröm ez a siker számomra, és minden Sevilla-szurkoló számára! Páratlan klubunk van, ahol közösen és egységesen dolgozunk, mindenki segíti a másikat. Ez a győzelem a szurkolóinké, akik a világjárvány miatt nem lehettek velünk a stadionokban.” – Idézi Lopeteguit a Marca.

“Arra kérek mindenkit, hogy ünnepelje meg ezt a sikert, de mindenki a maga módján tegyem hiszen mindannyiunkra érvényesek még az egészségügyi iránymutatások.” – Folytatta gondolatmenetét a Real Madridnál sé a spanyol válogatottnál is korábban megforduló spanyol tréner, aki ezt követően még inkább nyomatékosította, hogy milyen csodálatos klubnál is dolgozik.

“A csodálatos szurkolóinkat már említettem, de vannak olyanok is, akik fentről vigyáznak ránk, támogatnak bennünket. (Antonio) Puerta és (José Antonio) Reyes tudom, hogy velünk voltak, ez a siker az övék is!” – Így Lopetegui, a végezetül a játékosainak is köszönetet mondott.

“A játékosaimra nincsenek szavak! A hitük, a munkamoráljuk, a páylán nyújtott teljesítményük elképesztő! Ha nem nyertünk volna, akkor is tudjuk, hogy jó csapat vagyunk, de ez a siker igazolja, hogy valóban jók vagyunk. Ahogy a klubhimnusz is mondja, ‘soha nem adjuk fel’. Elképesztően nehéz torna volt az idei Európa-liga hajrája, rengeteg nehézséggel. Tudtuk, hogy csak is együtt sikerülhet, és szerencsére sikerült is!” – Jegyezte még meg a győztes hadvezér.