Hihetetlen váltás: edzőcserére készül az Inter – sajtóhír

Az elveszített Európa-liga-döntőt követően ismét felerősödtek az elmúlt hetekből már ismert hangok, mely szerint könnyen lehet, hogy a szezon végeztével edzőváltás történhet az Inter csapatánál, mindössze egy évvel azt követően, hogy Antonio Conte kinevezésre került…

 

Az olasz sportsajtó vezető orgánumai már néhány héttel a 2019-2020-as idény végezte előtt beszámoltak arról, hogy Antonio Conte vezetőedző komolyan összekülönbözött az Inter vezetőségével. A felek akkor úgy döntöttek, hogy a szezon végéig biztosan marad a kispadon a leccei szakember, azonban a péntek esti El-döntővel befejeződött a hosszúra nyúlt évad a milánóiak számára.

A Sky Sport Italia megerősítette, hogy a jövő héten mindenképpen egyeztetések várhatóak a felek közt, és jelenleg nem úgy tűnik, hogy sikerülhet közös nevezőre jutni, vagyis nagy esély látszik arra, hogy Conte egy év után máris elhagyhatja az Intert. Nehéz rájönni, hogy mi lehet az az ellentét a háttérben, amely miatt idejekorán félbeszakadhat a tavaly abszolút hosszútávúként indított projekt, de nem ez az első eset, hogy a fanatikus szakember rövid időn belül összekülönbözik a főnökeivel.

Az egykori olasz szövetségi kapitány a legmagasabb osztályban korábban a Juventus (2011-2014) és a Chelsea (2016-2018) kispadján tevékenykedett, a két megbízatás közt pedig a válogatott első embere volt.

Az igazán meghökkentő mégsem ez lenne a sztoriban, hanem hogy az olasz lapok biztosra veszik, hogy Conte esetleges távozása esetében az utódja szintén egy korábbi Juve-edző, az egy éve munkanélküli Massimiliano Allegri lenne. Az 53 esztendős szakember tavaly öt év után távozott a torinói gárda kispadjáról, miután hiába nyert minden évben bajnoki címet az együttessel, a Bajnokok Ligája vele is csak két elvesztett fináléig jutottak.