Arsenal: megértők a svéd klublegendával

Újra elhagyta az Arsenalt Fredrik Ljungberg. A klub korábbi középpályása viszontagságos időszakon van túl az „Ágyúsoknál”, lévén neki is hatalmas érdeme volt abban, hogy kiheverték Unai Emery kirúgását.

Freddie Ljungberg ugyan egyelőre nem írt alá egyetlen másik klubhoz sem, az Arsenallal hivatalosan is megszakította a kapcsolatot. Természetesen a svéd csillag esetében nem kell haragos viszonyra gondolni, csupán szeretné most már vezetőedzőként kipróbálni magát.

Ljungberg decemberben hat meccsen irányította az Arsenalt, és egyetlen győzelme mellé két vereséget és három döntetlent is felíratott. Már akkor tudni lehetett, hogy a vezetőség nem vele tervez hosszú távon, és végül Mikel Arteta meg is érkezett, mint valódi megmentő.

Az egészen idáig másodedzőnek számító Ljungberg távozásáról a sportigazgató, Edú nyilatkozott:

„Nagyon sajnáljuk, hogy Freddie távozik, mert tudjuk, hogy mennyire szereti az Arsenalt. Ugyanakkor tudjuk, hogy az elmúlt tizenkét hónapban voltak különböző lehetőségei, és mégis mindig maradt. Freddie óriási hozzájárulást adott menedzserként, különösen akkor, amikor Unai Emery távozásakor és Arteta érkezésekor. Örökké hálásak leszünk azért, amit ő akkor tett, és azóta is, amit tett. De teljes mértékben felismerjük az ő azon vágyát, hogy tovább lépjen és maga is edző lehessen.”

– bocsátotta el szép szavakkal a brazil szakember, egykori csapattársát.