Bajnokok Ligája: életben maradhat a nyolcasdöntő!

Idén a koronavírus-járvány miatt eltolódás, illetve időszűke miatt zárult végül nyolcasdöntővel a Bajnokok Ligája. A portugáliai minitorna minden meccse nagyobb izgalmakat hozott, mint a megszokott oda-visszavágós párharcok tömkelege. Az UEFA elnöke lát rá esélyt, hogy akár jövőre is nyolcasdöntőt láthassunk.

AZ UEFA a pandémia miatt a nyolcaddöntők kellős közepén volt kénytelen felfüggeszteni a BL 2019/20-as évadának küzdelmeit. Végül a hátralévő párharcok visszavágóit lejátszották, majd az utolsó nyolc talpon lévő klub egy Portugáliában, üres lelátók előtt rendezett nyolccsapatos döntőben mérte össze erejét. Ennek végkifejleteként találkozik ma este a Paris Saint-Germain és a Bayern München.

A sorozat fináléját végül Isztambul helyett így Lisszabon rendezheti. Itt adott interjút az európai szövetség első embere, Aleksander Ceferin:

„Erre kényszerültünk, de végül elmondhatjuk, hogy valami újat fedeztünk fel. Tehát a jövőben biztosan gondolkodni fogunk benne. Második meccs nélkül a csapatok arra kényszerülnek, hogy kevesebb taktikával tegyenek fel mindent és gólokat szerezzenek. Ha minden egy mérkőzésen eldől, és az egyik csapat gólt szerez, akkor a másiknak a lehető leghamarabb be kell találnia. Így biztosan izgalmasabbak a találkozók, de nyilvánvalóan arra is gondolnunk kell, hogy kevesebb meccs van így, és a műsorszolgáltatók panaszkodhatnak a számok csökkenéséről. Ezt meg kell vitatnunk, amikor a vészhelyzet véget ér. Ez egy érdekes formátum, minden bizonnyal izgalmasabb, mint korábban. Még senkivel nem beszélgettünk róla, de ha folytatnánk ezt az utat, akkor egy város egy hetet szentelhetne a futballnak.”

– elmélkedett, a szlovén sportvezető.