FC Barcelona: Deco szerint ennyire nem rossz a csapat

Még mindig nehezen nyugszanak meg a kedélyek a Camp Nou környékén. Most éppen a csapat egyik korábbi játékosa, az egykori portugál válogatott Deco fejezte ki elméletét a Barca 8-2-es, Bayern München elleni vereségével kapcsolatban.

A Barcelona történelmi vereséget szenvedett Lisszabonban, a Bajnokok ligája nyolcasdöntőjében. A katalánok arcpirító teljesítményt nyújtva kapituláltak a Bayern ellen, akik ellen semmilyen ellenszere nem volt Quique Setiénnek. Mint ismert, az edző számára ez volt az utolsó felvonás a kirúgása előtt.

A belső villongásoktól sem mentes Barcelonát azonban igyekszik nem kritizálni a klub volt karmestere, Deco. A brazil születésű csillag most Lisszabonban tartózkodik a BL-döntő alkalmából. A Barcában négy évet eltöltő veterán szerint egyáltalán nem olyan nagy a baj, mint azt a közvélemény gondolja:

„Borzalmas eredmény volt. Ilyenek megtörténhetnek, de úgy gondolom, hogy ez az eredmény nem tükrözi a valós különbséget. A Barca az utóbbi szezonokban gyengeségeket mutatott, kissé darabos volt, és ezúttal minden rosszra fordult. Ha tízszer játszottak volna, ez az eredmény akkor sem fordult volna elő. De ezúttal így sikerült.”

– árulta el elméletét, Deco.