Bayern München: Alig játszott a szezonban, de 5 trófeát is nyert a spanyol!

A maga nemében igazán különleges szezont zárt a Real Madrid kölcsönjátékosaként tavasszal a Bayern München együttesénél kölcsönben szereplő Alvaro Odriozola. 

A 24 esztendős játékos szezonja a játékidőt tekintve egészen biztos, hogy nem úgy alakult, ahogy tervezte, miután Madridban az ősszel 344 percet játszott csupán a spanyol bajnokságban, és 90-et a Bajnokok Ligájában (Club Brugge elleni második csoportmeccsen – a szerk.) – Ez így 434 percnyi futball.

Münchenben viszont még fele ennyi időt sem tölthetett a pályán Odriozola: 153 percet kapott a Bundesligában; 7-et a Német kupában (Hoffenheim elleni nyolcaddöntőben – a szerk.) és 19-et a Bajnokok Ligájában (A Chelsea elleni nyolcaddöntő-visszavágón -a szerk.); ami összesen 179 perc.

A 2019/20-as idényben tehát összesen 613 percnyi futball jutott a négyszeres spanyol válogatott jobbhátvédnek. Mivel a Bayern Münchennel az idény végén triplázott; a Real Madridban pedig legalább 4 alkalommal pályára lépett a La Ligában, így spanyol bajnoknak, januárból pedig még spanyol Szuperkupa-győztesnek is mondhatja magát.

613 perc és öt trófea (…) Egészen elképesztő, de Alvaro Odriozola 122 percenként nyert egy címet csapataival a Bajnokok Ligája döntőjével végérvényesen lezárható 2019/2020-as idényben!