PSG: Hatalmasat trollkodott a párizsiakkal az ősi rivális csapatkapitánya! – Videó

A futballért rajongóknak talán nem kell külön bemutatni, milyen a viszony a Paris Saint-Germain és az Olympique Marseille együttesei között (…) Éppen ezért nem lehet meglepő az sem, hogy a dél-franciaországi kikötővárosban nagyon is örültek annak, hogy a PSG a Bayern Münchennel szemben elveszítette a Bajnokok Ligája lisszaboni döntőjét.

Az OM csapatkapitánya, Dimitri Payet a közösségi média felületein elsőként jelentkezett egy, a maga nemébe egészen zseniális poszttal.

A 33 esztendős kiválóság emlékeztetett ugyanis minden PSG-hez kötődőt arra, hogy bármennyire is akarták, bizony továbbra is csak egyetlen francia csapatnak sikerült történelmet írnia a Bajnokok Ligájában, és az bizony a Marseille volt (1993).

Payet az ‘egy történelem, egy klub és egy város’ címet adta videójának, amelyben azok után, hogy felhívja mindenki figyelmét, hogy a PSG-nek nem sikerült az, ami a Marseillenk, egy párizsi mez alól előkerülő marseille-i dresszel nyomatékosítja mondandóját.

Marseille-ben egyébként a BL-finálé lefújásának pillanatában valódi népünnepély tört ki, számos videó kering az interneten az utcákon ünneplő OM-szurkolókról – Örök igazság: A futball az érzelmek tengerét jeleníti meg!

 

Payet Instagram posztja, majd a marseille-i ünnep: