PSG: Tuchel csalódott, de büszke csapatára!

A Paris Saint-Germain vezetőedzője, Thomas Tuchel szerint csapatának büszkén kell viselnie a Bayern München elleni vereséget, már csak azért is, mert a helyzetek minősége alapján könnyedén alakulhatott volna másképp is a Bajnokok Ligája döntője

“Nem szabad elfelejteni, hogy a futballban igen is szerepet játszik a szerencse… Őszintén hiszem, ha mi rúgjuk az első gólt, megnyerjük a meccset. El kell fogadnunk, hogy így alakult a találkozó. Nem könnyű, de nem tehetünk mást. Büszkének kell lennünk magunkra, hiszen a világ egyik legjobb csapata ellen kiélezett mérkőzést játszottunk. Mindent bele adtunk, a játékosaim a szívüket is kitették a pályára. A befejezéseknél sajnos nem voltunk eléggé élesek, de a másik szemszögből nézve azt is mondhatnám, hogy Manuel Neuer elképesztő estét fogott ki.” – Idézi a párizsiak honlapja a csapat német vezetőedzőjét.

“Talán többet is birtokolhattuk volna a labdát, de ahogy már mondtam, a világ egyik legjobb csapata ellen játszottunk, nem lehetünk telhetetlenek sem. Úgy gondolom magabiztosak voltunk, amikor nálunk volt a labda, és nagy helyzeteket dolgoztunk ki, főleg az első félidőben. Ahogy a játékosaim, most én is csalódott vagyok, de ha arra gondolok, hogy négy trófeát is nyertünk idén, és a klub történelme során először jutottunk a Bajnokok Ligája döntőjébe, úgy hiszem, minden okunk meg van arra is, hogy büszkék legyünk a teljesítményünkre.” – Tette még hozzá a Tuchel.