Bűnösnek találták a Manchester United védőjét – sajtóhír

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Míkonosz szigetén letartóztatták Harry Maguire-t, a Manchester United védőjét. A hírt azóta az angol klub is megerősítette. A brit The Thelegraph információi szerint a görög bíróság már döntést is hozott az ügyben, a futballistát bűnösnek találták. A vád testi sértésről és vesztegetésről szólt.

A The Guardian beszámolója szerint megszületett az ítélet Harry Maguire görögországi ügyében, a Manchester United hátvédjét bűnösnek találták a felhozott vádakban. Maguire-ék egy másik brit társasággal kerültek szóváltásba egy bárban. A veszekedésnek a kiérkező rendőrök vetettek véget, akik több embert is a kapitányságra vittek. Ott az angol védő és két társa a rendőrök ellen fordult, verbálisan sértegették őket, majd valamelyikük meg is ütötte az egyik rendőrt. A hírek szerint súlyosbítja a helyzetet, hogy a rendőrkapitányságon egyikük megpróbálta megvesztegetni a rendőröket.

The Guardian egy rendőrségi szóvivőt is idéz a beszámolójában, szerinte legalább két rendőrre támadtak rá, ököllel ütötték, valamint rugdosták is őket. A The Sun szerint a vitát az robbantotta ki, hogy a másik társaság a Manchester United szidalmazásával cukkolta Maguire-éket, valamint a labdarúgó társaságában lévő nőkkel hetyegtek.

Maguire és a másik két letartóztatott brit férfi két estét töltött őrizetben, majd a Míkonosszal szomszédos Szírosz szigetén hallgatták meg őket szombat délelőtt. A Sky Sports szerint az ügyész szóbeli bántalmazással, testi sértéssel és egy tisztviselő megvesztegetésének kísérletével vádolja őket. Az egyelőre nem tisztázott, hogy Maguire-t pontosan mivel vádolják, de a vesztegetésért akár három év börtönt is kiszabhat a bíróság. A beszámolók szerint Maguire ott volt a bíróságon, és tagadta az ellene felhozott vádakat. Ezt követően a védő elhagyhatta Görögországot, az ügyét távollétében tárgyalták le. Az ítélet részleteiről egyelőre nem számolt be a brit sajtó.