Hosszabbított, majd távozott Gulácsi riválisa

A PSV Eindhovenbe igazolt az RB Leipzig második számú kapusa, Yvon Mvogo. A 26 éves kapus a kevés játéklehetőség miatt váltott, de csak kölcsönben került a holland csapathoz.

Előbb hosszabbított a lipcsei csapattal, majd aláírta két éves kölcsönszerződését a PSV-hez.
Mvogo 2017-ben igazolt Lipcsében, de Gulácsi Péter mögött nem sok játéklehetőséget kapott. 3 éve alatt, mindössze 19 meccsen kapott lehetőséget és csupán 4-szer nem kapott gólt.

“A játékpercek hiánya ellenére, Yvon sokat fejlődött az elmúlt években. Ugyanakkor szüksége van a folyamatos játéklehetőségre, hogy fejlődni tudjon, ezért engedtük el a PSV-hez. Erősek vagyunk kapusposzton, ezért hoztuk meg ez a döntést.” – nyilatkozta a Leipzig sportigazgatója, Markus Krösche.

Mvogo is örül az átigazolásnak.“Otthon érzem magam a klubnál és Lipcsében is, ezért örültem, hogy szerződést hosszabbíthattam. Ugyanakkor játszani és fejlődni akarok és úgy látom erre meg van az esélyem a PSV-ben.”

A következő két év vízválasztó lehet Mvogo karrierjében, hiszen az eindhoveni időszaka után, még egy évig lesz érvényes szerződése a Leipziggel, valószínűleg akkor dől el ő lesz-e Gulácsi utódja a klubnál vagy sem.