BL-selejtező: óriási siker, a Fradi idegenben ejtette ki a Celticet – videóval

A magyar élvonalbeli bajnokság címvédője, a Ferencvárosi Torna Club 2–1-es sikert aratott a legendás skót egyesület, a Celtic otthonában a Bajnokok Ligája selejtezőinek második körében. A zöld-fehérek a remek eredménynek köszönhetően készülhetnek a következő fordulóra.

Az összecsapás első találatára csupán a 7. percig kellett várni: ekkor a Fradi középpályása, Sigér Dávid gondolt egyet, és a káprázatos távoli lövésével vezetéshez juttatta a magyar csapatot. Az első félidőben nagyrészt a Ferencváros akarata érvényesült, igaz, a szünet előtt a skótok nagyon mentek előre az egyenlítőgólért – ez végül nem jött össze, de az biztos, hogy Szerhij Rebrov fiainak jól jött a pihenés.

A második játékrész a vendégek szempontjából nem indult jól, a Celtic veszélyesen támadott, aminek meg is lett az eredménye: az 53. minutumban Ryan Christie próbálkozása megpattant egy védőn, ez pedig megzavarta Dibusz Dénes kapust, így 1–1-re módosult a mérkőzés állása. Ezt követően a hazaiak nem álltak le, sorra dolgozták ki a lehetőségeket, vezetéshez mégis az OTP Bank Liga bajnoka jutott: negyedórával a végső sípszó előtt egy előrevágott labdára Tokmac Nguen csapott le, majd meg sem állt addig, amíg a labda hálóban kötött ki. A hajrában a zöld-fehérek foggal-körömmel küzdöttek, szervezett játékuknak és nagyszerű helyzetkihasználásuknak köszönhetően pedig kiejtették Skócia bajnokát.

A Celticet sokan a BL-selejtezőkör legerősebb csapatának tartották, így kijelenthetjük, hogy a Ferencváros óriási lépést tett a főtábla felé. A harmadik forduló sorsolását augusztus 31-én tartják.

Celtic – Ferencvárosi TC 1–2 (0-1)
Gólszerzők: Christie (53.), ill. Sigér (7.), Tokmac (75.)

A találkozó góljai:

Sigér Dávid (Somalia)


Ryan Christie (Mohamed Elyounoussi)


Tokmac Nguen