Manchester United: visszatért a saját nevelésű kapus – hivatalos

Visszatért nevelőegyesületéhez, a Manchester Unitedhoz Dean Henderson.

Az előző szezonban a Sheffield Unitednál kölcsönben szereplő hálóőr, Dean Henderson a következő idényben a Manchester United játékosa marad, ráadásul a klub 2025-ig meghosszabbította a szerződését is.

A 23 éves kapus a legutóbbi Premier League-kiírásban 36 találkozón védhetett, amelyből 13 mérkőzésen őrizte meg kapuhát a góltól, és bekerült az angol válogatott szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő keretébe.

“Kapusposzton erősek vagyunk, ugyanis három kiváló képességű játékosunk van. Várom, hogy együtt dolgozzak a többiekkel, azon leszek, hogy minél több mérkőzésen pályára léphessek”

– mondta a klub honlapjának a szerződés aláírása után Henderson.

A hálóőr 14 éves kora óta a Manchester United játékosa, a mostani szerződése további egyéves opciót tartalmaz. Hendersonnak David de Gea mellett Sergio Romeróval kell megküzdenie a csapatba kerülésért, igaz, sajtóhírek szerint utóbbi távozni kíván a csapattól.

A Sky Sports beszámolója alapján az angol kapus heti 120 ezer fontot keres majd, amivel posztján a világ egyik legjobban fizetett játékosa lesz.