Rutinos kapussal erősített a BL-re készülő Lazio – HIVATALOS

Az olasz bajnokság (Serie A) elmúlt idényének negyedik helyezésével a következő szezonban Bajnokok Ligája-résztvevő Lazio csapata rutinos kapus igazolását jelentette be…

 

A Lazio együttese a csütörtök délutáni órákban hivatalos csatornáin keresztül jelentette be a szabadon igazolható veterán kapus, Pepe Reina szerződtetését.

A 38. születésnapját a napokban ünneplő világ-, és Európa-bajnok spanyol hálóőr 2018-ban szerződött az AC Milanhoz, amelytől a tavaszt már kölcsönben a PL-ben bennmaradó Aston Villa csapatában töltötte, majd az évad végén közös megegyezéssel felbontotta még egy évig érvényes szerződését a Rossonerivel.

A Barca-nevelésű Reina annak idején, 2005 és 2013 között talán karrierje fénypontját töltötte a Liverpool alkalmazásában, majd többéves nápolyi szerepvállalást követően 2018 nyarán a Rossonerihez kötelezte el magát, ahol leginkább a rendkívül tehetséges Gianluigi Donnarumma váltótársa és mentora volt – másfél év alatt mindössze 13 tétmeccs jutott neki.

A Lazio kapujában várhatóan továbbra is az albán Thomas Strakosha lesz az első számú választás, azonban az elmúlt években a tehetséges portásnak gyakorlatilag nem volt váltótársa, ősztől pedig hosszú évek után a csapatnak újra a Bajnokok Ligájában is helyt kell állnia.