Barca: ennyibe kerülne Suarez szerződésének megszüntetése

A Bayern elleni megsemmisítő vereség után úgy döntöttek a Barcelonánál, hogy itt az ideje új korszakot kezdeni a klub életében. Az első lépés ennek kapcsán pedig Messi és Suarez elengedése lehet.

Setien távozása után Ronald Koeman veszi át a Barca kispadját és komoly változások várhatóak majd a játékoskeretben is. Messi már hivatalosan is jelezte távozási szándékát a klub felé (jövője egyelőre kérdéses), Luis Suarez kapcsán pedig a frissen érkező holland szakember jelezte, hogy nem tart rá igényt a folytatásban. Az uruguayi csatár amúgy szíve szerint maradna Barcelonában – neki is 2021 nyarán jár le a szerződése mint Messinek -, ám ha más út nincs, mindenképpen máshová kell majd mennie, ha játszani akar.

A Barca így vagy eladja Suarezt, vagy egyszerűen csak megszünteti a szerződését – utóbbi a Goal.com szerint 14 millió euróba kerülne. Nyilván jobban megérné eladni a csatárt, de ha a klubok tudják, hogy olcsón is elvihető a gólvágó, nem fogják erős ajánlatokkal bombázni a katalánokat.

Suarez kapcsán szóba hozták egyébként az épp csatárt kereső Juventust; valamint ha szabadon igazolhatóvá válna, akkor az Ajaxhoz való visszatérés és egy amerikai szerződés is benne lenne a pakliban számára az Inter Miami-nál.