Bayern München: egykori világbajnok társa dicséri Kimmich-et

A frissen Bajnokok Ligáját (na és bajnokságot, kupát) nyert Bayern München egyik legértékesebb játékosának számít Joshua Kimmich. A 25 éves védekező középpályás a posztja egyik legjobbjává érett az egész világon, sőt, mindeközben a jobbszélen is bátran bevethető.

A BILD-nek nyilatkozó Xabi Alonso még 2014 és 2017 között volt a Bayern München játékosa. A világbajnok és kétszeres Eb-győztes spanyol pályafutása alkonyát töltötte a bajoroknál, ahol 2015-től két szezonon át már csapattársak voltak Kimmich-kel. A rottweili származású játékos a Stuttgarttól igazolt a Bayernhez, amely 8,5 millió eurót fizetett érte. Úgy tűnik, hogy Alonso már akkoriban érezte kollégáján, hogy remek szűrője lesz a középpályának:

„Hihetetlenül gyorsan tanult. Joshua Kimmich megtalálta a helyét, és elérte az érettségét. Olyan szinten van, amely lehetővé teszi azt számára, hogy a világ bármelyik csapatában játszhasson.”

– nyilatkozta a korábban a Liverpoolban és a Real Madridban is értékes éveket töltő ex-középpályás, aki jelenleg a Real Sociedad B csapatának vezetőedzője.