Ketten is kikerültek Rossi keretéből

Bese Barnabás és Bolla Bendegúz is kisebb megbetegedés miatt nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére.

A nemzeti csapat 22 fős kerettel utazik el a csütörtöki, Törökország elleni mérkőzés helyszínére. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatón elmondta: a török válogatott a legerősebb keretével készül ellenünk, míg mi a legjobb felálláshoz képest nagyjából 15 ponton kényszerültünk változtatni a keret kialakításakor.

“A védelemben így nagyon kevés játékosunk maradt, ezért azt még át kell gondolnunk, hogy a hátsó alakzatot hogyan állítsuk össze” – nyilatkozta az olasz szakember. Hozzátette, hogy 2018 óta többször előfordult már vele, hogy bizonyos futballistákra nem számíthatott, de több olyan mérkőzést is tud mondani példaként, amelyen nem a legjobb összeállításban lépett pályára a csapat, mégis jó eredményt ért el.

“Az elejétől a végéig harcoló csapatot szeretnék látni, hiába erősebb nálunk a török csapat a papírforma szerint. Hibázhatunk, az is játék része, de mindenkinek az első perctől az utolsóig küzdenie kell” – mondta Marco Rossi.

A szövetségi kapitány elárulta, a csapatkapitányi karszalagot Szalai Ádám viseli majd, mert a személyisége, az elkötelezettsége és a tapasztalata miatt ő a legmegfelelőbb erre a feladatra. Rossi azt is elmondta, hogy az elmúlt hónapokban sokat dolgoztak a játékosok pszichológiai felkészítésén, ennek a munkának az eredményét is szeretné látni a pályán.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)

Védők: Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Apollon)

Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Holender Filip (FC Lugano), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC), Nagy Ádám (Bristol City), Pátkai Máté (Mol Fehérvár), Schäfer András (Dunaszerdahelyi AC), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg)

Támadók: Babati Benjámin (ZTE FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Simon Krisztián (Újpest FC), Szalai Ádám (Mainz), Szőke Adrián (Heracles Almelo – Hollandia)