Két újabb Atlético Madrid játékos kapta el a koronavírust

A spanyol bajnokságban szereplő Atlético Madrid csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy két játékosuk koronavírus tesztjének eredménye is pozitív lett. 

Újabb koronavírusos esetek jelentek meg az Atlético Madridnál. A klub közleménye szerint most Diego Costa és Santiago Arias tesztje lett pozitív, így kikerültek a felkészülési keretből és elkülönítették őket a csapat többi tagjától.

A klub ma kezd egy intenzív előszezonba a szeptember 12-i La Liga-rajt előtt, és épp ezért a játékosokat és az edzői stáb tagjait is tesztelték, ám a Costa és Arias már nem vett részt ezen, mivel korábban már pozitív eredményt produkáltak a saját maguk által elvégzett teszteken. A klub szerint a két játékos a nyaralása alatt kaphatta el a vírust, de mindketten tünetmentesek.

“Ma az első csapat minden tagja átesett az előzetes koronavírus-tesztelésen a protokollnak megfelelően, amelyen jelen volt mindenki, kivéve azok a játékosok, akik a válogatottbeli kötelezettségeiket teljesítették. Rajtuk kívül Diego Costa és Santiago Arias sem jelent meg, mivel már korábban pozitív tesztet produkáltak. Egyikük sem mutat tüneteket, és jelenleg is karanténban vannak. Ebből kifolyólag egyikük sem csatlakozik az előszezoni felkészüléshez, ami szeptember 4-én kezdődik”

– írta az Atlético Madrid a közleményében.

A madridi klub kicsit később, a szeptember 27-i hétvégén csatlakozik be a bajnoki küzdelmekbe egy Granada elleni hazai mérkőzéssel.