NL: Gareth Southgate nem volt elégedett a látottakkal!

A tegnapi Izland elleni győzelem után az angol válogatott szövetségi kapitánya, éles kritikát fogalmazott meg csapatával szemben.

A tegnapi nap folyamán Anglia egy kései “tizenegyespárbajban” tudta felülmúlni Izlandot a Nemzetek Ligája első fordulójában. Az angolok szerencséjére Sterling értékesítette saját büntetőjét, míg Bjarnason elhibázta azt, így a “Háromoroszlánosok” 0-1-es győzelmet arattak. Hiába azonban a 3 pont, a szövetségi kapitány, Gareth Southgate nem volt elégedett a látottakkal, különösen Kyle Walker és Joe Gomez teljesítményével:

Tanulnunk kell ebből a győzelemből, ami nagyon fontos volt számunkra. Pár fiatal játékos bemutatkozhatott és tapasztalatot szerezhetett, de ennél jobb játékra lesz szükségünk a későbbiekben. A kiállítás egy kulcspillanata volt a mérkőzésnek, hiszen végre kezdtük az irányításunk alá vonni a találkozót, amikor emberhátrányba kerültünk. A mai futballban nagyon nehéz megnyerni egy meccset bármilyen szinten, ha emberhátrányba kerülsz, ráadásul ez egy teljesen felesleges kiállítás volt. A másik lecke, amit meg kell tanulnunk, hogy jobban le kell védekeznünk azokat a helyzeteket, mint amiből a büntetőt összehoztuk. Azt a szituációt nagyon gyengén oldottuk meg, de végül nem büntették meg a hibánkat.

Az angol válogatott számára hamar lehetőség nyílik a javításra, hiszen kedden már a 2. fordulója következik a Nemzetek Ligájának, ahol Dánia látja majd vendégül őket.