NL: Így értékelték a találkozót a holland-olasz főszereplői!

A tegnapi nap folyamán Olaszország 1-0-ra nyerni tudott Hollandia otthonában. A találkozó után a játékosok és Roberto Mancini is értékelte a látottakat.

Mint arról beszámoltunk, a Nemzetek Ligája A divíziójának 2. fordulójában Olaszország nyerni tudott Hollandia ellen. Nézzük, hogy értékelték a főszereplők a mérkőzést.

Roberto Mancini, az olasz válogatott szövetségi kapitánya:

A hollandok pár helyzetet tudtak csak kialakítani, elsősorban van Dijknak köszönhetően. A találkozó végére elfáradtunk, de megvolt a lehetőségünk, hogy korábban lezárjuk a mérkőzést. Összességében elégedett vagyok a srácok teljesítményével és mentalitásával.

Lorenzo Insigne, az olasz válogatot játékosa:

Jól játszottunk és megmutattuk, hogy szinte az egész mérkőzést képesek vagyunk kontrollálni. Azt tettük, amit az edző kért tőlünk és ennek meglett az eredménye. Jól járattuk a labdát, inkább a bal oldalon tudtunk veszélyesebbek lenni. A végére már elfáradtunk és nehezebben tudtunk kontrákat vezetni, de bebizonyítottuk, hogy erős karaktere van a csapatnak.

A hazaiak részéről Martin de Roon, az Atalanta középpályása számolt be a mérkőzésen tapasztaltakról:

Az olaszok nagyon jól játszottak főleg az első félidőben. Úgy gondolom, hogy megérdemelték a győzelmet. Mindig szabadon volt legalább egy emberük, különösen a bal oldalon alakítottak ki sok helyzetet. Mi jobban játszottunk a szünet után, de nem tudtuk feltörni a védelmüket. Az olaszok egy nagyon kompakt csapat benyomását keltették, amit a későbbiekben szeretnénk mi is elérni. Gratulálok nekik a győzelemhez.

Az A divízió 1. csoportjának állása: