Ismét kölcsönadta védőjét a Manchester City! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City ismételten kölcsönadta Angelinót az RB Leipzignek. A németek akár végleg megszerezhetik a hátvédet.

Angelino ismét visszatér az RB Leipzighez. A spanyol hátvéd az előző szezon második felét is a német alakulatnál töltötte, ahol kiemelkedő teljesítményével nagyban hozzájárult a csapat bajnoki és Bajnokok Ligája sikereihez. A szélső védő ezúttal egy évre került kölcsönbe a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is a soraiban tudó lipcsei csapathoz. A játékos a bejelentés után az alábbiakat mondta:

Boldog vagyok, hogy a Leipzignél maradhatok, ahol az első 6 hónapom nagyon jól sikerült. Nagy sikereket értünk el a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is. Alig várom a folytatást. Remélem a következő szezonban még nagyobb célokért küzdhetünk.

A beszámolók alapján a Julian Nagelsmann által vezetett csapatnak arra is lehetősége nyílik a szerződés értelmében, hogy végleg megvásárolják a 23 esztendős futballistát. Ehhez mindössze arra van szükség, hogy Angelino minimum 12 találkozón lépjen pályára, amelyekből 5-nek a szezon második felében kell megtörténnie. Amennyiben ez a feltétel teljesül, úgy a német gárda 18 millió euró ellenében megszerezheti a spanyol játékjogát.

Angelino az előző szezon második felében 18 mérkőzésen lépett pályára a Leipzig színeiben, amelyeken 1 gólt és 5 asszisztot jegyzett.