Leeds: ráhajtanának a német válogatott támadóra

Úgy tűnik, hamarosan új klubban láthatjuk majd a Paris Saint-Germain német játékosát, aki nem tud meghatározó szerepet betölteni a francia fővárosban az erős konkurencia miatt.

Nem szerencsés a klubváltások terén Julian Draxler. A német támadó még a Schalke játékosaként robbant be a Bundesligában és több nagy klub is közel járt a megszerzéséhez. Az Arsenal többször is próbálkozott, ám mindig lecsúsztak róla. A támadó végül 2015-ben váltott klubot: 43 millió euróért került a Wolfsburghoz, ez a váltás pedig nem csak hogy érthetetlennek tűnt, de még nem is feltétlenül jött jól neki. Maradt Németországban és másfél év után le is lépett a zöld-fehérektől. 2017 januárjában ugyanis elfogadta a PSG ajánlatát és 36 millió euróért Franciaországba igazolt.

Az arab pénzből épülő sztárcsapatban sosem tudott igazán alapemberré válni. Neymarék árnyékában küzdött a játékpercekért. Az sem segített, hogy talán még most sem találták meg az igazi posztját – újabban a középpályán használták, mert többnyire ott nem volt elég ember.

Elmaradt az áttörés és ennek tükrében nem meglepő, hogy Leonardo meg szeretne válni tőle. A francia RMC információi szerint a PL-be feljutó Leeds United is bejelentkezett érte. Ha oda igazolna, összejöhetne az a PL-kaland, aminek a lehetősége korábban az Arsenalnál már felmerült – és talán jót is tenne a karrierjének a környezetváltozás. A Leedsnél ő lehetne a húzóember és a világ legjobb bajnokságában mutathatná meg magát és bizonyíthatna mindenkinek (beleértve önmagát is).