Tapasztalt kapust szerződtetett az AC Milan – HIVATALOS

Pepe Reina Lazióhoz való távozása után az AC Milan a szombati napon jelentette be új, tapasztalt kapus érkezését…

 

Az Olympique Lyon együttese már a péntek esti órákban közölte, hogy fél millió euró ellenében eladta Ciprian Tatarusanut az AC Milan csapatának, míg érkezését a Rossoneri a szombati napon erősítette meg hivatalos csatornáin keresztül.

A 34 éves román kapus számára nem ismeretlen terep Olaszország, hiszen légiós karrierje kezdetén annak idején 2014 és 2017 között a Fiorentina kapuját védte. A három firenzei idényéből kettőben első számú választás volt a posztján: a 2015-2016-os kiírásban mindössze egyetlen, a 2016-2017-esben pedig csupán három Serie A-s bajnokit hagyott ki. 2017 nyarán Franciaországba szerződött a Nantes-hoz, ahol két év alatt 67 tétmérkőzésen védett. Az elmúlt szezont már az Olympique Lyon csapatában töltötte, ahol a portugál Anthony Lopes tartalékjaként 6 tétmérkőzés jutott neki.

A 69-szeres román válogatott portás bizonyára a milánóiaknál sem számíthat majd alapesetben túl sok lehetőségre, hiszen az AC Milan kapuját őrző tehetséges Gianluigi Donnarumma az elmúlt két szezonban egyaránt 39-39 tétmérkőzésen állt a csapat ketrece előtt. Tatarusanu elfogadta a kínálkozó lehetőséget, és az egy év kihagyás után a nemzetközi porondra is visszatérő Rossoneri színeiben vélhetően azért neki is juthat majd néhány fellépés az előttünk álló idény során.