Manchester City: már nem Koulibaly a prioritás a középhátvéd posztra – sajtóhír

A “világoskékek” letettek legfőbb kiszemeltjükről, Kalidou Koulibalyról, és a hírek szerint a La Ligából igazolna védőt Guardiola.


A Manchester City a Sevilla középhátvédjét, Jules Koundét szeretné leigazolni még a piac bezárta előtt, a The Athletic értesülései szerint. A 21 éves francia labdarúgó 2024 nyaráig szóló szerződést írt alá tavaly a Sevillához, ám a manchesteri gárda nagyjából 40 millió euróért megszerezhetné a játékjogát. Jelenlegi piaci értékét 30 millió euróra becsüli a német transfermarkt.de.

A Cityhez hiába érkezett Nathan Aké, Pep Guardiola még így sem elégedett védelmével, Aymeric Laporte mellett úgy gondolja, hogy nem igazán van megfelelő belső védője, ezért a Sevillában remekelő Koundét is szeretné a csapatában tudni, hogy ne Kyle Walkernek kelljen középhátvédet játszania.

Az U21-es francia válogatott bekket a Sevilla 25 millió euróért szerződtette a Girondins Bordeaux-tól az elmúlt nyáron. A 21 éves középhátvéd az első idényében rögtön alapemberré vált az andalúziai együttesben, a csapat színeiben összesen 40 tétmérkőzésen lépett pályára, amelyeken 2 gólt és egy gólpasszt sikerült összehoznia.