Pirlo győzelemmel kezdte edzői karrierjét

A Juventus csapata 3-0-ra győzött a Sampdoria ellen az olasz bajnokság (Serie A) nyitófordulójának vasárnap esti mérkőzésén…

A Juventus gárdájának élére a szezont megelőzően Maurizio Sarri helyett az edzőként frissen debütáló Andrea Pirlót nevezték ki, a klub egykori legendás világbajnok játékosa elégedetten értékelt győztes bemutatkozását követően:

“Természetesen ez még csak az első meccsünk volt, még van hova fejlődnünk, de megnyugtató a számomra, hogy látom, a játékosok mindent megtesznek a csapatért. Kedvelem Carlo Ancelottit, Antonio Contét és Josep Guardiolát, de egyiküket sem akarom direktben másolni. Nem akarom azt csinálni, amit ők, megvan a saját elképzelésem, de ötleteket gyűjtök azoktól a csapatoktól, amelyeknek a játéka lenyűgöz.”

Újságíró kérdésekre válaszolva, Pirlo elmondta, hogy Cristiano Ronaldo “ebben a pillanatban még nem fáradt, hiszen csak most kezdődött el az új idény. A későbbiekben, amikor egy megterhelőbb szakaszhoz érkezünk, akkor a kevésbé fontos meccseken megpróbáljuk pihentetni. Az, hogy mikor játszik, és mikor nem, csak rajta múlik”.

A 41 éves tréner arról is beszélt, hogy a válogatott szünet miatt nem sok idejük volt együtt készülni, ráadásul több sérültjük is van, és idő kell még, hogy minden a helyére kerüljön a gárda játékában. A vasárnap látottakkal viszont alapvetően elégedett volt.