Olaszországba szerződött a rutinos portugál középpályás – HIVATALOS

A szombat esti órákban került bejelentésre, hogy az eddig a Leicester City kötelékébe tartozó portugál válogatott középpályás az olasz bajnokság (Serie A) feljebb vágyó csapatához került…

 

A Sampdoria csapata a szombat esti órákban megerősítette, hogy két évre szóló megállapodást íratott alá a Leicester City együttesével szerződést bontó Adrien Silvával.

A 31 esztendős portugál középpályás egészen 2018-ig nevelőegyesületét, a lisszaboni Sporting CP gárdáját erősítette, a zöld-fehérek ikonikus játékosaként 235 tétmérkőzésen játszott a klub színeiben. Ezt követően az angol bajnokságba igazolt igazolt, ahová bár nagy reményekkel érkezett, sosem tudott meghatározó szereplő lenni a “Rókáknál”. Silva csak minimális lehetőséget kapott, és a legutóbbi másfél szezont kölcsönben az AS Monacónál töltötte, a 2018-2019-es szezon második felében, és a 2019-2020-as koronavírus-járvány miatti rövidített szezonban együttesen 37 francia bajnoki mérkőzésen szerepelt.

A két vereség után a legutolsó meccsét már megnyerő genovai gárda az elmúlt hetekben Antonio Candreva és Keita Baldé leigazolásával vétette észre magát, Silva személyében pedig egy újabb rutinos labdarúgót szerződtettek, így joggal reménykedhetnek benne, hogy feljebb tudnak kúszni az olasz tabellán.