A Manchester City hátvédjét kölcsönözné a Tottenham – sajtóhír

A Spurs a bajnoki riválisnál háttérbe szorult védőt venné kölcsön erre a bajnoki idényre, aki az új igazolásoknak köszönhetően nem túl sok szerephez fog jutni kenyéradójánál.


A Tottenham mindenképpen szeretné még egy középhátvédet szerződtetni, és a “The Athletic” értesülései szerint már a Manchester City játékosa, John Stones is képe került, akit megpróbálnak kikölcsönözni a 2020/21-es szezonra.

A 39-szeres angol válogatott védő helyzete végleg megpecsételődött miután a Bournemouthtól sikerült megszereznie az égszínkék mezeseknek a holland Nathan Akét, valamint a Benficától a portugál Rúben Diast is. Ezért Stones maga is belátta, hogy a távozás lehet a legkézenfekvőbb megoldás a számára. Sokáig úgy nézett ki, hogy az Arsenal lesz érte a befutó, de ők végül letettek róla, és mivel más komolyabb érdeklődő nem volt iránta, így maradt a manchesteri együttesnél. Most viszont a Spurs dobhat neki mentőövet.

26 éves középhátvéd 2016-ban csatlakozott a Manchester Cityhez az Everton együttesétől 55 millió euróért, ennek következtében nem keveset bukhatnak rajta a “Városiak”. Stones a négy idénye alatt 134 tétmérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken 5 gólt és 2 gólpasszt jegyzett. A 2019/20-as idényben viszont mindössze 1554 percet tölthetett a pályán minden versenysorozatot figyelembe véve, de ezt is csak azért, mert többször sérüléshullám sújtotta a City védelmét.