Liverpool: “Egyszerűen csak rosszul játszottunk!”

Csapata Aston Villa elleni megsemmisítő, 7-2-es (!) vereségét a követezőképpen értékelte a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp. 

“Nem valószínű, hogy meg tudom magyarázni a történteket, de az azt elmondhatom, hogy mit láttam.” – Idézi Klopp meccs utáni nyilatkozatát a Sky Sports.

“Több okból kifolyólag is, de az Aston Villa remekül futballozott, minden egyes hibánkért megbüntettek bennünket. Különös irányba ment el a találkozó, hiszen az első gól, még ha nem is szabadott volna megtörténnie, de alapvetően befolyásolt mindent. Borzasztóan reagáltunk a bekapott gólokra, és elveszítettük az irányítást.” – Folytatta a “vörösök” német menedzsere.

“Teljesen váratlanul ért ez az egész, de ma este megtörtént. Minden lehetséges hibát elkövettünk ma, de ettől még nem hanyagul futballoztunk, csak egyszerűen rosszul. Remélhetőleg a következő meccsen mindent előröl tudunk majd kezdeni. Örülnék neki, ha hétfőn és kedden foglalkozhattunk volna edzéseken ezzel a meccsel, de a játékosaim elmennek a válogatotthoz. Bízom benne, hogy mindenki egészséges marad, hogy aztán két napunk legyen felkészülni az Everton elleni városi derbire.” – Így Klopp, aki utolsó mondatával burkoltan azért utalt arra is, hogy a sztárcsapatok is nagyon, de nagyon kemény időszakon esnek át, amihez mind mentálisan, mind pedig fizikálisan egyáltalán nem könnyű alkalmazkodni (…)

(…) És hogy miért negatív rekord a 7-2? Regnáló angol bajnok 1953 óta nem kapott hét gólt egy meccsen; de a Liverpoolnak is 1963-ban lőttek utoljára hetet a 90 perc során.