Barca: Minden követ megmozgatott a kiszemelt az átigazolásért, de hiába!

Nyílt titok volt, hogy az FC Barcelona szerette volna leigazolni Eric Garciát, aki szintén nyitott volt a klubváltásra. A spanyol hátvéd klubja, a Manchester City azonban ezt másképp gondolta. 

A 19 esztendős, Barca-nevelésű játékosnak 2021 június 31-ig van érvényes szerződése a City-vel, az angolok ennek ellenére sem engedték el Barcelonába, pedig amennyiben Garcia nem hosszabbít, komoly összeget már nem igen kaphatnak a középhátvédért.

A katalán Sport szerint a két klub a játékos árán sem tudott megegyezni (A Barca 10+8 millió eurót kínált, a City egy összegben legalább 20 milliót szeretett volna kapni – a szerk.), ám a legnagyobb problémát a City ragaszkodása jelentette.

A RAC1 katalán rádió szerint Eric Garcia még az átigazolási piac zárásának napján is mindent elkövetett, hogy a manchesteriek elengedjék, ám hiába jelezte távozási szándékát, a City még a Barca emelkedő ajánlata esetén sem engedte őt el.

Állítólag Garcia a spanyol válogatott La Rozasi táborában az utolsó pillanatokig készen állt arra, hogy aláírjon a Barcához, ám végül tudomásul kellett vennie hogy marad Manchesterben.

A katalán sajtó szerint egyébként ezzel egy évre le is zárultak a két klub közötti tárgyalások, és 2021 nyarán, amikor Eric Garcia szabadon igazolhatóvá válik, alá is ír majd a Barcához.